Podradiotips och semester i bråda dagar

Hej allihopa, här har ni mig igen. Nu har det värsta flyttkaoset lagt sig, även om vi förstås har lådor på alla möjliga ställen fortfarande. Det kommer att bli bra, riktigt bra, så känns det.

Medan man packar och packar upp är det svårt att både och läsa och skriva. Däremot går det utmärkt att lyssna på pod-radio. Min senaste favorit är ett nytt bokprogram i P4 som Sincerely Johanna tipsade om för ett par månader sedan; Min bokhylla. I programmet gästar Mark Levengood och Jenny Lindh (bibliotekarie som bland mycket annat driver spalten ”Fråga bibliotikarien” i DN) någon känd person och botaniserar i vederbörandes bokhylla. Genom att titta på bokhyllan som helhet försöker de skapa sig en bild av personen de besöker. Tillsammans med huvudpersonen diskuterar de också bra böcker de hittar i bokhyllan, och litteratur i allmänhet.

En rolig detalj är att de inför varje besök gissar på vilka titlar de tror ska finnas, baserat på deras fördomar om veckans gäst. Hittills har både Jenny och Mark lyckats träffa imponerande rätt. Jag uppskattar också att de i varje program lyfter fram ett tips riktat särskilt till barn och ungdomar. Sammantaget är det riktigt trevlig lyssning med många boktips. Perfekt både för hängmattan och som sällskap vid mindre inspirerande praktiska göromål. Här finns alla programmen att lyssna på, och här finns boktipsen från varje avsnitt listade.

Vad mer? Jo, jag har varit några dagar i Köpenhamn. Det var fint, på flera sätt.

20130716_230138[1]

7 reaktioner på ”Podradiotips och semester i bråda dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s