Så skapas magi

Berättelser finns i så många olika former, och långt ifrån alla har någonting med ord och språk att göra. En bild säger mer än tusen ord, säger man, och även om det inte alltid stämmer så finns det vissa bilder som kan berätta hela historier. För ett litet tag sedan när jag letade efter bilder på pappersflygplan till en grej på jobbet (jodå) hittade jag en fantastisk skapare av sådana bilder. Jag hittade det här:

Bakom namnet Fiddle oak döljer sig en ung kille som heter Zev. Tillsammans med sin syster Aliza skapar han magiska små berättelser i fotoform. Som den här:

De har en blogg med samma namn, där Zev och ibland Aliza skriver bakom-kulisserna-reportage om hur de byggt upp sina bilder. Det är fantastisk läsning om kreativa lösningar till ovanliga problem och massor av underbara bilder.

Förutom att den inspirerar är deras blogg en påminnelse om att magi inte skapas lättvindigt. Bakom varenda en av deras bilder finns många timmars arbete, stor hantverksskicklighet och dessutom en hel del fysiska strapatser. De klättrar på branta klippor, vadar i nollgradigt vatten och hoppar från höga höjder. Det är ju så, med detta som med allting annat, att det aldrig finns några genvägar. Magi skapas genom hårt arbete.

2 reaktioner på ”Så skapas magi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s