Jubel och fröjd!

Nu på förmiddagen fick jag ett mycket glädjande meddelande. (Nu kanske ni tror att det handlar om ett visst manus som jag skickat till förlag. Det gör det inte. Men det är icke desto mindre mycket glädjande.) Jag har blivit erbjuden att vara med i en bokcirkel. Det här är någonting som jag har längtat efter i många år. Det är möjligt att jag har en aning överdrivna förväntningar på det ljuva bokcirkellivet, men jag tänker mig att det knappast kan vara annat än fantastiskt. Jag gillar nästan alltid semiuppstyrda umgängesformer och att prata om böcker är ju bland det roligaste som finns. Vad kan liksom gå fel?

Jag har genom åren gjort en del halvhjärtade försök att skaffa mig en bokcirkel, dock utan att lyckas. Senast det begav sig, i höstas någon gång, var min fru och jag inne på att starta en bokcirkel tillsammans. Vi pratade om vilka som kunde tänkas vilja vara med, vilka typer av böcker vi skulle vilja läsa och vilka slags diskussioner vi skulle vilja ha. Men min fru såg mer och mer beklämd ut, och till slut kröp det fram att hon egnetligen inte vill bokcirkla med mig, eftersom jag inte är tillräckligt beläst. (Allt är som bekant relativt.)

Strax därefter startade min vän N en bokcirkel, dock utan att fråga om jag ville vara med. Han hörde däremot av sig och bad om tips på bra bokcirkelböcker och blev genuint förvånad när jag sa att jag aldrig varit med i en bokcirkel. Han hade trott att eftersom jag läser så oerhört mycket (allt är som bekant relativt) så måste jag ju redan ha minst en egen bokcirkel.

Nu har det uppstått en vakans i N:s bokcirkel och jag ska få vara med. Hurra för det! 🙂

IMG_20150424_125524[1]

13 reaktioner på ”Jubel och fröjd!

 1. Va? Du inte tillräckligt beläst? Du som studerar olika översättningar av … sh…, nu glömde jag. Joyce? Hur som helst, så kan du ju så mycket om skrivandet och det måste väl spilla över på läsandet?
  Grattis till medlemskapet! Hoppas få läsa om det framöver.

  • Hehe, allting är som sagt relativt. Det är sant att jag parallelläser olika översättningar av Joyce, men det är också sant att min fru är mycket mer beläst än jag. Det beror till stor del på att hon läser ungefär fyra gånger så snabbt som jag (men kommer ändå ihåg vad hon läst! Oerhört fuskigt! 😉 ). Jag hade rätt länge komplex för det, men det har jag slutat med nu, för det är bara onödigt. Det är ju knappast en tävling. 🙂

 2. Å vad roligt! Grattis 😉 Ja, det är liksom lite uppochnervända världen, det där att M tycker att du inte är tillräckligt beläst. Men som du säger, allt är ju relativt och hon verkar vara helt GALET beläst. Önskar mig också en bokcirkel, men det är svårt att hitta. Lyckliga du som blev headhuntad!

 3. Hoppas bokcirkeln uppfyller dina förväntningar. Skrattade gott när jag läste att du inte var tillräckligt beläst 🙂 Om jag och maken skulle ha en cirkel skulle varannan bok vara datalitteratur…

 4. Allt är relativt, oh yeah, i synnerhet läsning. För skriver man, så hinner man inte läsa 150 böcker i året. Så jag betraktar mig som inte särskilt beläst heller. Och jag är ju då litteraturvetare. Dessutom himla avundsjuk på din bokcirkel, har själv varit sugen på en sån (ända sedan jag ledde en) men eftersom jag bara läser vad jag vill läsa är jag urusel i bokcirklar om inte jag bestämmer läslistan förstås.

  • Nej, det är ju så med tiden, att det är mycket den ska räcka till. Däremot läser jag alltid lite grann nästan oavsett hur mycket annat jag har att göra. Jag har testat att låta bli, men då börjar jag må jättekonstigt redan efter någon vecka. Av berättelsebrist.

   Jo, det gäller ju att hitta en bokcirkel med människor som har någorlunda liknande smak som man själv. Hoppas du hittar en sån förr eller senare!

 5. Kul med bokcirkel och Grattis till att bli headhuntad till en bokcirkel. Det var med spänd förväntan och nyfikenhet jag läste ditt inlägg. Men någonstans förstod jag att det var något annat än ett förlag. Vi går ju liksom alla och väntar på dina svar från förlag.
  Jag fick godkänt av doktorn att sitta 15 minuter per dag vid datorn. Jag får planera in de minutera väl. Idag blev det din blogg.

  Härligt med en bokcirkel. Vi har en men den är som på upphällningen. När hälften av deltagarna inte har läst boken faller hela konceptet liksom. Det ska bli spännande att höra vad det blir för första bok.

  • Tack Marie! Nästa bokcirkelträff är inte förrän till hösten, så det dröjer ett litet tag innan jag vet mer.

   Jag känner mig mycket hedrad över att du valde att lägga din dyrbara kvart på att läsa min blogg. Och jag håller tummarna för att du är helt återställd snart! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s