Tillbaka i blågrönt

Hej igen, min försummade lilla blogg, och hej igen till er som fortfarande hittar hit ibland. Jag har saknat er. Det känns roligt att vara tillbaka, och nästan ännu roligare känns det att bloggen har fått ett nytt utseende.

När jag började blogga använde jag ett WordPress-tema som inte finns längre (ambiru), och som jag framför allt valde på grund av bilden i sidhuvudet som följde med temat. Den här bilden:

ambiru

Jag tyckte så mycket om den blågröna undervattenskänslan. Jag tyckte om att bilden var mer stämning än motiv, att det nästan lika gärna kunde ha föreställt ljus som tränger genom lövverket i en skog. Resten av ambiru-temat tyckte jag aldrig särskilt mycket om. All text hamnade i en smal spalt, och på bägge sidor var stora fält av mörkgrått.

Till slut kändes det lite dystert och jag bytte till ett ljusare tema, men ärligt talat blev det aldrig riktigt bra. Jag testade med olika bildmotiv i sidhuvudet, och olika layout-anpassningar, men hela tiden var det något som skevade. Jag tyckte inte att bloggen var fin längre. Den var ljusare, och det gillade jag, men en del av stämningen var borta. Jag längtade tillbaka till undervattenskänslan, men jag hittade inte någon bra bild (och ambirubilden har för dålig upplösning för att kunna täcka en hel skärmbredd).

Det här har bidragit rätt mycket till att jag skrev mindre och mindre här. Bloggen brukade vara en plats som gjorde mig lugn, en grön Lugn-det-ordnar-sig-skog som jag tyckte mycket om att hänga i, och helt plötsligt var det inte riktigt så. Konstigt att utseendet har så stor betydelse, men så var det.

Efter att ha pratat om saken med Linda (vän, kollega och universalgeni) så insåg jag att en undervattensstämning inte nödvändigtvis kräver en äkta undervattensbild. Sedan var det bara att köra. Så mina vänner, nu är jag tillbaka, och bloggen är blågrönare än någonsin.

17 reaktioner på ”Tillbaka i blågrönt

 1. Välkommen tillbaka! Det är nog viktigt med känslan på bloggen. Av samma orsak har jag inte ändrat utseende sedan 2013 då jag började – jag har helt enkelt inte hittat något som känns lika passande.

 2. Kul att du är tillbaka! Utseendet på bloggen spelar roll, det håller jag med om, för egen del alltså. Men eftersom jag mest läser andras bloggar i Reader så ser jag ändå bara texten 😄

 3. Åh, vad roligt att höra av dig. Ser fram emot fler inlägg, det är alltid så intressant att läsa dina.
  Och jättefin färg på headern! Min favoritfärg för övrigt. Tillsammans med barrskogsgrön, lövträdsknoppsgrön, olivgrön …
  Dina ord om att ”bloggen brukade vara en plats som gjorde mig lugn” fick mig att tänka på min blogg som till slut bara ställde krav på mig. Om jag kunde komma dit, till att känna lugn när jag bloggade, då skulle jag kanske börja igen någon gång. Den dagen ska jag tänka ett extra varv på att omge mig med rätt färg och form.
  P.S. Tack för dina hejarop på Skrivivers blogg.

  • Tack Eva! Jag har också många favoritgröna färger.
   Det är lite läskigt det där att det är så pass lätt att tappa bort anledningen till att man gör saker. Att en blogg, som väl för både dig och mig är helt frivillig också kan bli en stress, något man tycker att man måste göra. Jag hoppas att det kommer en dag när din blogg bara känns rolig igen, då ska jag med glädje läsa. Men tills dess tycker jag att du gör helt rätt som kliver av. För mig har det (än så länge) gjort underverk med skrivlusten att byta färg och layout. Jag är fortfarande förvånad över att det gör så stor skillnad.

 4. Hahaha. Universalgeni minsann! Tack för det 😉 Men jag måste ju hålla med om att bloggen verkligen har återfått sin forna känsla nu, det där härliga blågröna som gjorde att jag också alltid blev lite lugn och glad när jag tittade in på din gamla blogg. Väldigt fint. Och förövrigt även min favoritfärg, precis som den är Evas, tillsammans med barrskogsgrön, lövträdknoppsgrön, olivgrön och alla andra gröna färger i hela världen… 🙂

  • Varsågod! 🙂
   Nu när jag har landat lite tycker jag faktiskt ännu lite mer om den här färgen och layouten än min första, som förutom allt det grå var lite mer jolmig i färgerna (vilket i och för sig passade bra med det grå). Men det kan vara att jag som vanligt tycker att det var bäst som det blev också. 😉

 5. Så roligt att du är tillbaka! 🙂

  Förutom den stämningsfulla bilden tycker jag också att det är väldigt snyggt att titeln bleknar bort när man scrollar neråt. Jag kan möjligen ha suttit här i ett par minuter nu och klickat upp upp upp, ner ner ner… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s