Att skriva av lust

Det har hunnit bli höst sedan jag var inne här senast. Den gångna veckan har varit helt galen, sprängfull med jobb av allehanda slag, vilket sedan toppades med att arrangera en rätt stor fest. 3 rätter, 65 gäster, massor av underhållning, städning till klockan 05… Igår var första dagen på nästan en vecka som jag hade tid att ens tänka på skrivandet, eller på bloggen.

Min första reaktion var ett litet stick av dåligt samvete. Jag vill ju skriva regelbundet, och skriva här regelbundet. Sedan öppnade jag min bloggläsare för att liksom närma mig den här världen igen. Det första inlägget som dök upp var Boel Bermanns gästinlägg på debutantbloggen. Hon skriver om just det där med dåligt samvete, om att det är så onödigt att vi tenderar att ha det när vi inte hinner skriva. Ibland går det helt enkelt inte, det måste vara ok. Jag tror precis som Boel att texterna blir bättre när de skrivs av lust. Det gäller såväl blogginlägg som skönlitterära texter. Tack Boel, för att du påminde mig om det när jag behövde det som allra mest. Alltså skrev jag ingenting igår heller. Jag vilade, och det var det bästa jag kunde ha gjort.

20130902_073740[1]

10 reaktioner på ”Att skriva av lust

  1. Tack! För den tanken och påminnelsen!
    JAg tycker mig ligga i startgropen nu, med växande lust och vilja. Ser fram emot att ha flyttt färdigt och vara på plats.
    Hoppas jag inte bedrar mig själv, men gott ändå se fram mot det.

    • Varsågod! Hoppas det blir som du tänker dig, men det blir det säkert. Det är svårt att vara engagerad i andra saker samtidigt som en flytt tycker jag, det är ju en så stor grej. Att byta ut sitt hemma, det är jobbigare än allt det praktiska.

  2. Jag har asat mig fram i motvind ett tag, tagit pauser, inte skrivit alls många dagar och när jag gjort det mest skrivit för att ”jag borde”. För att ”annars blir det ingenting”. Och så plötsligt, när skrivlusten kommer tillbaka, så ser jag allting klarare. Vet hur jag kan göra det bättre, vet hur jag kan lösa problem. Det blir både bättre och roligare när man har lust.

    • Ja, det blir det verkligen. Men bra jobbat att du fortsatte ändå. Sådana skrivperioder är ju också nödvändiga. Jag tycker att det är svårt att hitta tillbaka till lusten om man inte håller på, så jag pausar framför allt när jag är alldeles för trött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s